lasersnijder “de boktor”

wie is de boktor2

Hallo! Ik ben lasersnijder “de boktor”

Ik ben naar het stadje Elburg gehaald om voor mijn baasjes, Marieke en Arjan, mooie decoratie en unieke producten te snijden. Zij hadden het idee om d.m.v. lasersnijden unieke, gepersonaliseerde producten te maken die zij volledig zelf ontwerpen. Ik heet De Boktor omdat ik onder andere graag een stukje hout eet en in mijn geval noemen we dit lasersnijden of lasergraveren.

Wat mijn lievelingseten is?

Mijn dieet bestaat vooral uit hout en kraft papier/karton. Ook heb ik mijn tanden al in vilt, leer, acrylaat gezet. Natuurlijk vreet ik als goede boktor door veel meer materialen.

Hoe groot ben ik?

Mijn omvang is 100x60x70 cm. Natuurlijk zit er ook de nodige elektronica in een lasersnijder, waardoor de maximale maten van het te snijden materiaal 60x40x20 cm zijn.

Mijn ingewanden

Als lasersnijder ben ik uitgerust met een 60W CO2 laser tube. De laserstraal die deze produceert word via drie spiegels naar mijn snijkop geleid. Hier gaat de laserstraal nog door een focus lens om vervolgens het materiaal wat in mijn buik geplaatst is te snijden of te graveren. Tijdens het lasersnijden ontstaat veel warmte, om er voor te zorgen dat ik tijdens het graveren en lasersnijden niet in de brand vlieg word het vlammetje dat ontstaat uitgeblazen d.m.v. perslucht dat uit de snijkop komt. Tevens zorgt deze lucht ervoor dat de rotzooi die ik maak wordt weggeblazen. Alle gassen die ik tijdens het snijden en graveren produceer, worden vakkundig door een afzuigventilator afgevoerd. Mijn laser tube word met water gekoeld. Meer informatie kun je vinden op deze Wikipedia pagina.

Onderhoud

Lasersnijden is een intensieve bezigheid, na een aantal uur graveren en snijden begin ik mijzelf te vervuilen. Dan is het tijd voor een schoonmaak beurt. Nadat al het afval materiaal weg is gehaald en mijn spiegels en focus lens gepoetst zijn, ben ik weer klaar om te lasersnijden! Zo nu en dan moet ik ook opnieuw uitgelijnd worden, in het begin hadden mijn baasjes het hier moeilijk mee, maar inmiddels beginnen ze het aardig onder de knie te krijgen.

lasersnijder van de boktor en zijn baasje          lasersnijder van de boktor en zijn baasje          lasersnijder van de boktor en zijn baasje

 


de boktor en zijn baasje lasersnijden en lasergraveren

 

facebookgoogle_plusfacebookgoogle_plus

Bestellingen buiten Nederland lopen via Etsy of neem contact met ons op!